Andrea official Website

News

Андреа гост в “На Инат” по TV7

Андреа, която е една от най-актуалните фолк певици напоследък, за пореден път бе разпитвана в ефир за пеенето на плейбек. Макар че за мнозина изпълнители това си е честа практика, най-много негативи и критики търпи тя. По този повод в предаването “На инат” по TV7 Андреа каза: “Много млади изпълнители пеят на плейбек, не виждам нищо лошо. Има моменти, в които може да пееш на плейбек, други е хубаво да пееш на живо.

Много зависи от мястото, от гласа ти в какво състояние е. Но преди всичко на участие е най-хубаво да пееш на живо, защото така имаш повече контакт с публиката, за това на моите концерти и участия се старая да пея на живо. На хорската злоба и начините постоянно да спекулират с нещо, аз не обръщам внимание”. Много шум наскоро се вдигна в публичното пространство по повод на един нарочен жест, запечатан на снимка. По време на общо участие в “Sin City” с Глена и Елена, Андреа бе щракната хванала микрофона обратно. Фотосът обходи интернет, появи се и в пресата, даже шоу предавания обърнаха специално внимание, представяйки случката за гаф, а не за самоироничен жест.

“Не че се оправдавам, но и Елена държи на обратно микрофона. Това беше шега. Беше песен на Галена, която си изпълняваше. Бяхме на общо участие. Забавлявахме се и се базикахме по най-различни начини. Хората го приемат както им харесва, но това си е техен проблем” – казва Андреа. По отношение на световните си проекти и защо точно тя е имала възможност да направи такива, най-одумваната певица беше лаконична: “Смешно е аз да говоря с какво съм ги спечелила. Шаги лично даде интервю по този въпрос, когато беше в България”, а във връзка с новата песен на Ивана – “Уникална”, за която някои са на мнение, че е реплика към Андреа, тя отговори така: “Не съм я чувала тази песен. Който се намира в този текст може да се обиди, но не и аз”.