Andrea official Website

News

Равносметка за 2012 година

През 2012 година, Андреа представи 4 видеоклипа към парчетата “Лоша“, “Пробвай се“, “Only you” и “Искам, искам” като последната имаше и ТВ версия преди официалното видео. С ТВ версия бе представено и парчето “Тук до мен“. Разбира се, промоцията на “Лоша” – най-новият видеоклип на Андреа съвпадна с премиерата на четвъртия си албум, носещ едноименното заглавие на проекта. Андреа се появи и на кориците на цели 8 списания – 2 пъти на списание “Нов Фолк“, списание “Блясък“, “Уикенд за жената“, “Жената Днес” “Хай Клуб“, списание “Story”, “Love Style”, както и корица на “Mr. Big”, която бе отличена за “Най-харесвана корица” на наградите на списанието. Андреа присъстваше и в телевизионния ефир и бе чест гост на едни от най-рейтинговите предавания, сред които “Станция Нова” на която гостува два пъти, “На 4 очи“, “На Кафе“, сръбското предаване “Amy G Show”, “Срещу новините“, “Всяка неделя“, “Открит микрофон“, както и на две от най-интересните предавания в съседна Румъния, а именно “Draga mea Prietena” и “Neatza cu Razvan si Dani”. И тази година наградите не бяха чужди на Андреа. Тя успя да грабне две статуетки на наградите на телевизия Планета за “Най- артистично присъствие във видеоклип” и “Дует на годината” за песента си с Борис Дали “Едно“. Три награди бяха присъдени на изпълнителката на наградите на “Нов Фолк“, сред които “Летен хит” – “Докрай“, “Успехи зад граница” и “Дует на годината” за песента “Едно“. Това далеч не са всички отличия за Андрва, защото на наградите на радио “Романтика“, певицата получи приз за “Любовен дискотечен хит” за песента си “Искам теб“. Хърватският сайт FOLK ESTRADA отличи Андреа като “Най-популярна балканска звезда“, а певицата получи приза си на специална церемония в Черна гора. Sin.bg обяви Андреа за личност на годината, а meloman.bg я отличи като “Най-добра водеща” в “Шоуто на Слави“, в рубриката “Лигата на необикновените“.

MG_6695

Сайтът megalife.bg определи “Пробвай се” за хит на лятото, а международният проект “Only You” оглави класацията “Олимпийски летен хит номер едно” на City TV. Българските проекти на Андреа “Лоша“, “Пробвай се“, “Искам, искам” и “Едно“оглавяваха класациите на Signal.bg многократно.
В края на годината, Андреа стана част от новогодишната програма на “Шоуто на Слави“, където успя да представи песента си с Борис Солтарийски “Предай се“, както и на благотворителен концерт в Перник, който бе организиран от Слави Трифонов. Андреа и нейната колежка Галена станаха лица на видеоигри, които са на Planeta Payner Slots.

A0038592b

Първите две игри са базирани на хитовите попълнения в репертоарите им, а именно “BAD GIRL” (“Лоша на Андреа) и “VAMPIRE ROMANCE” (“Ще се проваля на Галена). 2012 година бе ключова в кариерата на Андреа, защото тя стана част от румънският гигант Roton и направи европейско турне в най-големите сръбски заведения в Европа.

383983_197178660377973_124009401028233_356871_1941475496_n

Изяви на концертна сцена също не липсваха, защото Андреа взе участие в два концерта в зала 1 на НДК, а именно на “10 годишни музикални награди на телевизия Планета” и представи хитов микс от “Лоша” и “Едно“, а на концертът “11 години телевизия Планета“, Андреа представи микс от “Искам, Искам” и “Пробвай се“, в който участие взе и Азис.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.