Andrea official Website

News

“Peaceful Place” на Андреа и Алек Сандър с кауза за социална справедливост

Новото видео към песента “Peaceful Place” на поп-фолк певицата Андреа и дуетната й половинка Алек Сандър вече е факт.

Във видеоклипът, двамата артисти се обединяват в името на толерантността и застават против всякакъв тип дискриминация и нарушаване на човешките права.

„Наш божествен дълг е да направим този свят по-мирно място“, пеят Андреа и Алек Сандар в най-новото си парче “Peaceful Place”.

В последните месеци, в Украйна бяха приети закони, които ограничават свободата на словото. В Русия пък дискриминацията към хомосексуалните хора също е заложена в закона.

Изпълнителите смятат, че във века, в който живеем, не може да бъде престъпление различната сексуалност, етнос или раса. Престъпно е някой да бъде лишаван от свобода или да бъде потискан заради това, че изказва мнението си на висок глас.

Каузата зад която застават родните изпълнители намира подкрепа от редица международни организации за защита на човешките права. От Агенция „Ройтерс“ пък любезно са предоставили кадри от значими световни събития, които са използвани в клипа.

Показани са гей паради, междурасови отношения, спортни мероприятия.

Именно последното най-голямо такова – Олимпийските игри в Сочи, в Русия, е провокирало Алек и Андреа да насочат вниманието си към липсата на толерантност. Обявяват се и против законът срещу гей пропагандата, който беше приет наскоро в страната на Владимир Путин.