Andrea official Website

Filmography

“Мисия Лондон”

Артистичната изпълнителка участва във филма на Димитър Митовски – “Мисия Лондон”. Поканата за филма е отправена след запомнящото се участие на Балканската звезда в хитова реклама на алкохолна напитка. Андреа влиза в ролята на “килър” от руската мафия. “Мисия Лондон” е ексцентрична комедия, базирана на едноименната книга на Алек Попов.

Сценарист: Димитър Митовски, Алек Попов, Деляна МаневаРежисьор: Димитър Митовски В ролите: Андреа, Юлиан Вергов, Алън Форд, Георги Стайков, Джонатан Райлънд, Ана Пападопулу, Любомир Нейков, Денис Сантучи, Томас Арана, Джони Линч, Шон Тало, Орлин Горанов, Ралф Браун, Ернестина Шинова, Дейвид Колингс, Роузмари Лийч, Малин Кръстев, Васил Драганов, Светослав Пеев, Нели Топалова, Коцето Калки, Искра Радева, Стефка Янорова, Велизар БиневОператор: Ненад БороевичПродуцент: Димитър Митовски, Иван Дойков„Мисия Лондон“ е игрален филм от 2010 г., копродукция на България, Великобритания, Унгария, Македония и Швеция. Създаден е по романа „Мисия Лондон“ на Алек Попов.

 

Когато властната съпруга на българския президент Деворина Селянска (Ернестина Шинова) решава да даде високопоставен прием в Лондон, новоназначеният с протекциите ѝ посланик Варадин Димитров (Юлиан Вергов) получава една-единствена задача – да уреди присъствието на Нейно Величество Елизабет II.
В Лондон Варадин се оказва обграден от безумна плеяда колоритни персонажи, между които готвачът на посолството Коста Баничаров (Любомир Нейков), актьорът-далавераджия Чаво Толоманов (Георги Стайков), огненият дизайнер (Коцето Калки), руски мафиоти, актьори, детективи от „Скотланд Ярд“ и не на последно място – красивата студентка-стриптизьорка Катя (Ана Пападопулу), която чисти кабинета на посланика, но всъщност работи като принцеса.
Докато се опитва да обуздае пълната анархия, царяща в посолството, Варадин вижда уникален шанс да изпълни поставената му невъзможна мисия, когато на изискан прием получава от лорд Дийн Карвър (Дейвид Колингс) визитка на агенция с контакти сред най-елитните кръгове на британското общество. Това, което посланикът не знае е, че „агенцията“ всъщност предоставя услугите на двойници, които изпълняват фантазии от по-интимно естество и че зад чаровния и обаятелен образ на нейния собственик Робърт Зиблинг (Алън Форд) се крие изпечен комбинатор.
С наближаването на знаменития прием Варадин започва да открива, че в абсурдния свят, в който се намира, колкото повече нещо се оплесква, толкова повече си идва на мястото. Принуден да играе опасна игра, посланикът се впуска в невероятно приключение, което кулминира в безумно смешен химн на човешката глупост и суета.Награди“Мисия Лондон” получи “Unbribable Award” / “Наградата Неподкупност”.
Продукцията спечели отличието за най-добър филм на тема корупция, присъждана от “Transparency International” – по хърватската програма “Киното срещу корупцията” като част от програмата “Културата срещу корупцията”, както и от Филмовия фестивал в Мотовун, Хърватия.
У нас “Мисия Лондон” успя да привлече най-голям брой зрители, като надмина по посещаемост в кината и филма на Джеймс Камерън „Аватар”.

Столичани в повече

Андреа участва в хитовия български сериал  “Столичани в повече”. Това е втората и роля след филма “Мисия Лондон”. В сериала, Андреа влиза в ролята на водеща на сватбена церемония. Четворният сватбен ден и приключенията около него са основна тема в новия епизод. Съвсем очаквано, нещата няма да се подредят както са били планирани. Зухра продължава да бъде обстрелвана с въпроси за своето минало от страна на семейство Чеканови. Никой от тях не е наясно дали родителите й ще присъстват на сватбата. Междувременно, Радко и бъдещата му съпруга тръгват с човека на НСО, въпреки притеснението на Рангел и Гълъбина. В това време, Славея и Йордан уреждат довършителните приготовления по сватбата. Те наемат популярен изпълнител специално за случая, като тя ще бъде изненадата на вечерта. НСО вече са локализирали цялото село, като причината е сватбата на българин с бежанка. Локализират кръчмата на Пацо, като уведомяват, че към Извор пътуват хора от най-високо държавно ниво, специално за случая.Българският сериал “Столичани в повече” започва по bTV на 23 март 2011 г. Неповторим сюжет, ярки персонажи, отлична актьорска игра и най-високо качество на продукцията привличат зрителската аудитория към уникалната поредица. Сериалът е в жанра комедийна драма (т.нар. dramedy), който се разработва за първи път в телевизионна продукция от такъв мащаб у нас. “Столичани в повече” се снима с най-съвременната дигитална кинокамера, използвана и при заснемането на холивудските мегапродукции The Hobbit – Peter Jackson, The Social Network, Pirates of the Caribbean: On Stranger Tide, District 9, the Book of Eli и Angels & Demons.

“Столичани в повече” е съвместна продукция на bTV и Dream Team Productions. Александра Маргаритова а е делегиран продуцент от страна на bTV. Продуценти от страна на Dream Team са Евтим Милошев и Любомир Нейков. Сериалът е по идея на Евтим Милошев, а създатели на героите са креативният продуцент Иван Спасов и Христина Апостолова.
В сериала участват едни от най-обичаните български актьори – Стоянка Мутафова, Любо Нейков, Кръстю Лафазанов, Христо Гърбов, Руслан Мъйнов, Ненчо Илчев, Албена Павлова, Силвия Лулчева, Васил Драганов, Иван Юруков, Петьо Петков-Шайбата, Мина Маркова и други.
Освен тях, в продължение на вече рекордните 12 сезона, в сериала участваха големите български актьори Никола Анастасов и Георги Калоянчев, любимецът на няколко поколения Орлин Горанов, футболната легенда Христо Стоичков, изпълнителите  ДесиСлава, Преслава, Азис и АндреаФънки, Йордан Йовчев и много други.
Действието се развива в наши дни. Героите, които в началото на сериала живееха в крайния столичен квартал Извор, сега са се преместили в централен столичен квартал. Тоест вече са станали истински столичани. Основният кофликт продължава да е между двете фалимии – Чеканови и Лютови, но постоянното съревнование между тях вече е на нов етап.РейтингДори след първите три епизода сериалът затвърждава позицията си на най-гледания български сериал в новата история на телевизионното кино, сочат данните на ГАРБ (единствената пийпълметрична агенция, преминала независим одит) . Третият епизод събира пред екрана на bTV 57 процента повече от всички гледащи спрямо втората по гледаемост телевизия в същия часови интервал. За периода 1-18 март „Столичани в повече“ е на първо място сред българските сериали и на 2-ро като цяло за сериалите след „Сега и завинаги“.